divadlo a výchova Neslyšících

prof. PhDr. Veronika Broulíková
KATEGORIE DIVADLO >> Divadlo neslyšících

Foto

Studovala pedagogickou psychologii, ruský jazyk a literaturu a na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Pracovala jako psycholožka ve speciálním poradenském centru pro sluchově postižené děti v Brně, nyní vyučuje na Divadelní fakultě JAMU v Brně, je aktuálně vedoucí Ateliéru Výchovné dramatiky pro Neslyšící. Spolupracovala např. se Sdružením pro kulturu sluchově postižených (SORDOS) a s Psychologickým ústavem Masarykovy univerzity v Brně v oblasti psychologie sluchově postižených osob.Dramaturgie inscenací AVDN,lektorská činnost v ČR i v zahraničí. Spolupráce s dalšími uměleckými a vzdělávacími institucemi pro sluchově postižené děti, mládež a dospělé.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Pěkné odpoledne,
spolupracují sluchově postižení studenti oboru Výchovná dramatika pro Neslyšící i s ostatními studenty jiných oborů na Divadelní fakultě JAMU?
Děkuji ZK


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Pěkné odpoledne,

ano určitě. Jednak v rámci divadelní inscenace ve Studiu Marta, kde se setkávají se studenty ostatních oborů a pak v rámci dalších projektů. Na úvod studia navíc mají studenti 1. ročníku všech oborů společný kurz profesní připravenosti, kde se vzájemně poznají hned na začátku studia. Pro neslyšící respektive sluchově postižené studenty je podle potřeby stále k dispozici tlumočnice do českého znakového jazyka.

Zdravím

Veronika Broulíková