neslyšící umělci, tlumočníci v České televizi

prof. PhDr. Veronika Broulíková
KATEGORIE DIVADLO >> Divadlo neslyšících

Foto

Studovala pedagogickou psychologii, ruský jazyk a literaturu a na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Pracovala jako psycholožka ve speciálním poradenském centru pro sluchově postižené děti v Brně, nyní vyučuje na Divadelní fakultě JAMU v Brně, je aktuálně vedoucí Ateliéru Výchovné dramatiky pro Neslyšící. Spolupracovala např. se Sdružením pro kulturu sluchově postižených (SORDOS) a s Psychologickým ústavem Masarykovy univerzity v Brně v oblasti psychologie sluchově postižených osob.Dramaturgie inscenací AVDN,lektorská činnost v ČR i v zahraničí. Spolupráce s dalšími uměleckými a vzdělávacími institucemi pro sluchově postižené děti, mládež a dospělé.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Pěkné odpoledne,
spolupracují s ČT:D na dětských pořadech také neslyšící tvůrci, herci, tlumočníci? Případně, jaké pořady pro děti to konkrétně jsou.
Děkuji.
ZK


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Hezký den,

ano spolupracují, konkrétně Česká televize Brno vytvořila již několik pořadů pro děti ve spolupráci se slyšícími i neslyšícími umělci a tlumočníky. Jsou to například: Pohádky pana Donutila, Pohádky a malé hry, Pohádky krále Jiřího, Zbojnické pohádky, Hopsasa a Doktor Žako. Všechny uvedené pořady pro děti jsou přístupné v archivu ČT.

S pozdravem

Veronika Broulíková