Dramaterapie

Mgr. Tereza Houšková
KATEGORIE DIVADLO >> Dramaterapie, zážitková pedagogika

Foto

Vystudovala speciální pedagogiku – dramaterapii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Aktivně pracuje s ohroženými dětmi a rizikovou mládeží za pomoci prvků expresivních terapií (především dramaterapie a arteterapie) a přírody.
Aktuálně se nejvíce zabývá tématem Wilderness therapy (Terapie divočinou) a jejím působením na duševní rozvoj mladistvého. Společně se svými kolegy nyní vyvíjí koncept práce Terapie divočinou v českém prostředí (nejen) pro dospívající v náročné životní situaci.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Dobrý den, vidím, že máte vystudovanou dramapeterapii na UPOL. Chtěla jsem se zeptat, zda si myslíte, že je toto studium koncipované i pro osoby, které už nějakou jinou vysokou školu se zaměřením na pedagogiku mají. Nebo je to spíše pro mladé studenty, kteří zrovna vyšli střední školu. Sama o tomto studiu přemýšlím, ale nevím, zda by to k tomu bylo, když už jsem nějaký ten pátek v praxi a asi bych byla o dost starší než ostatní.
Děkuji za odpověď.


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Dobrý den, to je asi hodně individuální záležitost. Pravdou je, že velká většina studentů jsou opravdu ti, kteří vychází ze středních škol. Ale najdou se tam i tací, kteří třeba záměrně na tento obor přešli či si jej dodělávají. Osobně si myslím, že vás studium speciální pedagogiky- dramaterapie vždy něčemu novému naučí a to jak po stránce teorie a praxe, kterou často opravdu vyučují lidé, kteří ne jen že učí, ale také sami působí v praxi. Tak i po stránce osobnostní a sebezkušenostní. Celých 5 let studia je totiž velmi intenzivně provázáno praktickou prací s dramaterapií (a dalšími expresivními terapiemi) nejen v hodinách ale i na speciálních výcvikových kurzech, které jsou součástí studia.
Ještě doporučuji podívat se na stránky PdF, kde je poměrně hezky rozepsaný profil absolventa. To by vám ve vašem rozhodování mohlo napomoci.
Přeji hodně zdaru 🙂