Terapie Divočinou

Mgr. Tereza Houšková
KATEGORIE DIVADLO >> Dramaterapie, zážitková pedagogika

Foto

Vystudovala speciální pedagogiku – dramaterapii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Aktivně pracuje s ohroženými dětmi a rizikovou mládeží za pomoci prvků expresivních terapií (především dramaterapie a arteterapie) a přírody.
Aktuálně se nejvíce zabývá tématem Wilderness therapy (Terapie divočinou) a jejím působením na duševní rozvoj mladistvého. Společně se svými kolegy nyní vyvíjí koncept práce Terapie divočinou v českém prostředí (nejen) pro dospívající v náročné životní situaci.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaké propojení mezi Terapií Divočinou a dramaterapie. Vidím totiž, že se na tu terapii tady někteří ptají.
Já ji vůbec neznám, tak nevím, zda mi něco z expresivek neunika :-). Děkuji.


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Dobrý den,
nebojte nic vám neuniká. Terapie Divočinou do expresivních terapií nepatří. I když se v rámci výjezdů s klienty na Terapii Divočinou některé techniky expresivných t. používají. Terapii Divočinou bychom mohli zařadit asi nejlépe do tzv. Green activities- tedy Zelené aktivity, kde jsou také například… erogoterapie (např. na zahradě, lese, s přírodninami) zážitková pedagogika, terapie dobrodružstvím, zátěžové kurzy a další odvětví, které se nějak pojí s bytím v přírodě.