VÝTVARNÝ MATERIÁL

PaedDr. Petr Hanák, Ph. D.
KATEGORIE VÝTVARNÁ VÝCHOVA >> Metodika VV a HV u žáků se SVP

Foto

Pracuje již 32 roků v oblasti vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Podílel se na tvorbě řady metodik a kursů v oblasti arteterapie, muzikoterapie, canisterapie a dalších intervenčních technik pro tuto cílovou skupinu. Pracuje na pozici ředitele Ibsenky Brno – školy určené pro žáky s potřebou vyšší podpory z důvodů zdravotního postižení a ředitele speciálně pedagogického centra. Podílel se a podílí se na realizaci projektů podporovaných pro oblast OPVK a OPVVV. Lektoruje v kursech organizovaných SSS Brno, NÚV Praha a podílí se také na výuce studentů na PdF UP Olomouc.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Dobrý den,

s dětmi ve škole jsem ve výtvarné výchově začala malovat plátěné tašky na přezůvky. Jelikož barvy na textil jsou dražší, chtěla jsem se zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s akrylovými barvami, které se prodávají ve větším balení a vychází finančně lépe… Zajímá mě, zda se při praní nevyperou.


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Dobrý den, paní učitelko,

Ve vašem případě akrylové barvy můžete využít, ale je třeba je “zažehlit” po rubové str. nebo přes pečící papír. Prát pak ručně v teplé vodě s použitím buď vlasového šamponu nebo sprchového gelu. Prací prášek nebo gel bych nedoporučoval.

Hodně inspirativní tvorby přeje Petr Hanák