“Malé” setkání v Olomouci (12.-13.4.)

Další, ze série „malých setkání“ s vybranými partnery projektu IMUZA, se uskutečnilo opět
v prostorách Divadla na Cucky v Olomouci. Cílem setkání bylo mj. prohlubovat vzájemné síťování jak mezi partnery, tak i s řešiteli projektu – jak na úrovni vědecko-formální, tak neformálně- přátelské. O tom, že se toto daří, svědčí i informace od účastnic (zástupců) z konzervatoří – které uvedly, že jsou ve vzájemném kontaktu a dále spolupracují i mimo realizovaný čas projektu.

Program opět nabídl páteční ohniskové skupiny, kde probíhaly podnětné diskuze na téma uměleckých disciplín ve vzdělávacím procesu a možnosti/limitace využití inkluzivních přístupů ve vzdělávání. V sobotním odborném bloku se účastníci věnovali spolutvorbě a evaluaci vytvořených metodik a didaktik, které vznikají jako publikační výstupy z projektu. Sdílení zkušeností praktických s teoretickými poznatky bylo i zde podnětné a inspirující.

Součástí programu a setkání byly interaktivní semináře, opět pod taktovkou zkušené dvojice Josefa Valenty a Hany Kasíkové (DAMU Praha), kteří účastníkům nabídli netradiční možnost práce
s tématem „jinakostí“ v semináři: Drama: učíme se o rozmanitosti rozmanitostí. Sobotní čas byl zakončen seminářem lektorky Dany Novotné (PdF UJEP) s názvem: Hudebně dramatická výchova jako cesta tvořivého otevírání očí, uší i duše.

Projekt IMUZA tímto nekončí, a kromě možnosti účasti na „dílčích“ aktivitách – např. pilotní aktivity na školách (Zlín, Brno, Rýmařov…), podzimní Múzický kurz v Olomouci apod., své zástupce „svolává“ na VELKÉ SETKÁNÍ – konané ve dnech 18. – 20. 10. 2019 v Olomouci.  

Na atmosféru ze setkání se můžete podívat v naší fotogalerii: ZDE .