! ZMĚNA PROGRAMU VELKÉ SETKÁNÍ VŠECH PARTNERŮ PROJEKTU !

Z důvodu nemoci budou workshopy MgA. Jitky Adamíkové zrušeny.

MgA. Admíkovou zastoupí kvalitní alternativa PhDr. Jaroslava Dosedlová, Ph.D., s workshopy nesoucí téma Archetypy a symboly v terapeutickém tanci.

Anotace WS:

Archetypy a symboly v terapeutickém tanci

PhDr. Jaroslava Dosedlová, Ph.D.

V první (introvertní) části semináře se seznámíme se Symbolickou taneční terapií Laury Sheleen. Prozkoumáme základní archetypy vycházející z Jungova pojetí ve vlastních pohybových vzorcích a projdeme taneční skupinovou meditací symbolicky znázorňující věčný koloběh života.

Druhou (extravertní) část semináře věnujeme živé a veselé primitivní expresi, kterou reprezentuje France Schott-Billmann. Jde o formu terapeutického tance, která je inspirována původními kmenovými tanci doprovázenými hrou na buben. Přejímá jejich důležité atributy objevujících se ve všech kulturách: významnou účast skupiny, kontakt se zemí, rytmickou přesnost, hlasový doprovod, symbolický význam pohybů a jejich opakování.

Na základě těchto dvou různorodých přístupů můžeme v závěru reflektovat možnosti využití pohybových archetypů a symbolů v inkluzivním vzdělávání nebo v rámci kurzů osobnostního rozvoje.

Workshopy probíhají v pátek 12.10 v 17.30-21.00  v Orlovně a v sobotu 13.10. v 9.30-13.00 v ZUŠ Zlín.

Účastníci, kteří se přihlásili na workshop p. Adamíkové mají automaticky rezervované místo na tomto ws.

 

Omlouváme se za komplikace.

Děkujeme za pochopení.