soutěž výtvarných prací žáků s ZP

PaedDr. Petr Hanák, Ph. D.
KATEGORIE VÝTVARNÁ VÝCHOVA >> Metodika VV a HV u žáků se SVP

Foto

Pracuje již 32 roků v oblasti vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Podílel se na tvorbě řady metodik a kursů v oblasti arteterapie, muzikoterapie, canisterapie a dalších intervenčních technik pro tuto cílovou skupinu. Pracuje na pozici ředitele Ibsenky Brno – školy určené pro žáky s potřebou vyšší podpory z důvodů zdravotního postižení a ředitele speciálně pedagogického centra. Podílel se a podílí se na realizaci projektů podporovaných pro oblast OPVK a OPVVV. Lektoruje v kursech organizovaných SSS Brno, NÚV Praha a podílí se také na výuce studentů na PdF UP Olomouc.

ZASLAT DOTAZ ODBORNÍKOVI >>
ODBORNÍKEM DŘÍVE ZODPOVĚZENÉ DOTAZY >>


ZEPTALI JSTE SE

Dobrý den,
 
Zajímalo by mě jako učitelku žáků s těžším zdravotním postižením, zda v České republice existuje celostátní nebo alespoň regionální soutěž výtvarných prací těchto žáků. Děkuji za typ.


ODBORNÍK ODPOVÍDÁ

Milá paní kolegyně,
 
Děkuji za váš dotaz. Na celostátní úrovni existují různé výstavy např. LIDICE a další, na regionální úrovni organizují v Jihomoravském kraji již 5 roků výtvarnou soutěž nazvanou Malujeme bez hranic právě pro vámi zmíněnou cílovou skupinu, což jsou žáci s těžším mentálním postižením. A protože výtvarný projev, jak již název soutěže nezná hranic, účastní se jí nejen jihomoravské školy, ale také hostují školy z Německa nebo ze Slovenska.
Pokud vás to zajímá, můžete více zjistit na stránkách pořádající školy nebo oslovením organizátorů   www.ibsenka.cz
 
Hodně úspěchů v náročné práci přeje   Petr Hanák